Bulgur met makreelfilet, gebakken datterini-tomaatjes en pistachenoten

Ingrediënten

VOOR 4 PORTIES
350 g bulgur
1 theelepel tomatenpuree
500 g datterini-tomaatjes
2 125 g blikjes Rio Mare Gegrilde Makreel in Extra Vergine Olijfolie
een handvol pistachenoten
een handvol gedroogde tomaten
1 teen knoflook
een bosje tijm
een bosje verse oregano
1 theelepel bruine suiker
1 verse, niet te scherpe, rode peper
extra vergine olijfolie
zeezout
zwarte peper
verse basilicum

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Gegrilde Makreel in Olijfolie

Ontdek meer

Bereidingswijze

    Halveer de datterini-tomaatjes, giet er een dressing over van olie, zout, suiker, de gehakte teen knoflook en zwarte peper. Spreid ze uit op een grote bakplaat en bak 30 minuten in een op 150°C voorverwarmde oven.

    Rooster de pistachenoten een paar minuten in een pan. Doe in de tussentijd de bulgur in een grote kom, sprenkel er twee eetlepels olie over en doe er vervolgens 350 ml gezouten, kokend water bij en roer het even. Voeg de tomatenpuree toe, en dek het dan af met een deksel zodat het vocht opgenomen kan worden en de bulgur zacht wordt (controleer na 5 minuten of er nog wat meer water bij moet). Voeg, als je de ideale consistentie hebt bereikt, wat olie, zout, peper en gehakte oregano en basilicum toe aan de bulgur. MISE EN PLACE

    Maak laagjes met behulp van een dresseerring. Eerst een laag bulgur, daarna gehakte gedroogde tomaten, en als laatste de gebakken tomaten. Besprenkel met basilicum en fijngehakte pistachenoten en leg daar de makreelfilet op. Maak het af met een scheutje olie en een paar blaadjes gemengde kruiden.

De favoriete recepten