Fusilli met tonijn, paprika en aardappel

Ingrediënten

voor 4 personen
2 blikjes à 160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
350 grams fussili
½ rode paprika
½ gele paprika
1 aardappel
enkele pitloze olijven
1 prei
100 g cherrytomaatjes
verse peterselie
zout

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

MSC Tonijn in Olijfolie

Ontdek meer

Bereidingswijze

    Laat de tonijn uitlekken en vang de olijfolie op. Verdeel de tonijn in stukken. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg het zout toe zodra het water begint te borrelen. Doe de fusilli in het kokende water en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

    Snijd de paprika’s in kleine stukjes en de prei in ringetjes. Halveer de cherrytomaatjes en hak de peterselie. Schil vervolgens de aardappel en snijd deze in kleine blokjes.

    Bak de prei op hoge temperatuur even aan in een pan met de olijfolie van de tonijn. Voeg de aardappel en wat zout toe en bak even door. Voeg vervolgens ook de paprika’s en de cherrytomaatjes toe en roerbak alles gedurende zo’n 10 minuten op lage temperatuur. Breng op smaak met de gehakte peterselie en de olijven.

    Neem de pan van het vuur en voeg de uitgelekte pasta en enkele eetlepels van het kookwater van de pasta toe. Voeg daarna de uitgelekte tonijn toe en meng alles goed door elkaar. Serveer warm.

De favoriete recepten