Gebakken cavatelli met tonijn en rapini

Ingrediënten

voor 4 personen
2 blikjes à 160 g Rio Mare Tonijn in Olijfolie
350 g verse of droge cavatelli pasta
500 g grof gehakte rapini
1 verse chilipeper in fijne plakjes
4 theelepels extra zuivere olijfolie
200 g buffelmozzarella in blokjes
2 theelepels
geraspte pecorinokaas

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Ontdek meer

Bereidingswijze

    Laat de tonijn uitlekken en vang de olijfolie op. Verdeel de tonijn in stukken. Verwarm de oven voor op 200° C.

    Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg zodra het water begint te borrelen zout toe. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg halverwege de aanbevolen kooktijd de rapini toe. Giet de pasta en rapini aan nhet eind van de kooktijd af of zodra de pasta al dente is.

    Doe de pasta en de rapini in een grote kom, voeg de chilipeper toe en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie van de tonijn. Voeg daarna de mozzarella en stukken tonijn toe en meng alles goed door elkaar. Bestrijk een ovenschotel met wat olijfolie en giet het pastamengsel erin. Bestrooi met de geraspte pecorino en plaats nog ongeveer 10 minuten (tot de kaas goudbruin kleurt) in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.

De favoriete recepten