Koude zomer minestrone met makreelfilet

Ingrediënten

VOOR 4 PORTIES
3 dl. tomatenwater
60 g gepelde tuinbonen uit de vriezer
10 gele kerstomaten
50 g hoorntjes-pasta
6 rode kerstomaten
enkele takjes basilicum
peper van de molen en grof zeezout
gegrilde makreelfilets in olijfolie extra vergine Rio Mare

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Gegrilde Makreel in Olijfolie

Ontdek meer

Bereidingswijze

    Bereid het tomatenwater: Je kan de pitjes recupereren van tomaten waar je enkel het vruchtvlees van nodig hebt. Voor de bereiding van het tomatenwater kruid je ze met peper en zout en snipper je er wat knoflook bij. Zet een nachtje in de vriezer. Laat de tomaten ontdooien, zeef ze en kruid met peper en zout. Zo krijg je tomatenwater vol smaak dat je gaat gebruiken als basis voor de soep.

    Laat de tuinbonen ontdooien en haal de bonen uit hun hulsje. Snijd de kerstomaten in partjes of in de helft en meng onder de tuinbonen.

    Kook de hoorntjes gaar volgens de gaartijd op de verpakking. Giet af en meng onder de groentjes, samen met de blaadjes basilicum.

    Verdeel over de verschillende kommetjes en leg er overal een gegrilde makreelfilet op en giet het tomatenwater erover.

De favoriete recepten