Maaltijdsalade met tonijn, artisjokken, venkel en sinaasappel

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN
2 blikjes à 160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
100 g veldsla
2 venkelknollen
2 artisjokken
2 sinaasappels
zout
vers gemalen zwarte peper

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

MSC Tonijn in Olijfolie

Ontdek meer

Bereidingswijze

    Laat de tonijn uitlekken en vang de olijfolie op. Verwijder de buitenste bladeren van de venkel en bewaar wat van de groene uiteinden. Snijd de venkel in kleine stukjes. Verwijder de punten van de buitenste bladeren van de artisjokken en de ‘haren’ van het hart van de artisjok. Schil de sinaasappels en snijd deze in partjes, verwijder de pitten.

    Doe de sinaasappels in een slakom en breng op smaak met peper en zout. Voeg de artisjokken, de stukjes venkel en de uitgelekte tonijn toe. Besprenkel de salade met de olijfolie van de tonijn en meng alles voorzichtig door elkaar.

    Voeg de gespoelde en uitgelekte veldsla en de groene toefjes venkel toe aan de salade. Serveer direct.

De favoriete recepten