Maaltijdsalade met tonijn, broccoli, gegrilde aubergine en mozzarella

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN
2 blikjes à 160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
100 g andijvie
1 stronk broccoli
300 g gegrilde aubergine plakjes in pot
1 rode peper
1/2 theelepeltje oregano 1 eetlepel kappertjes
20 g pijnboompitten
300 g mozzarella
zout

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

MSC Tonijn in Olijfolie

Ontdek meer

Bereidingswijze

    Laat de tonijn uitlekken en vang de olijfolie op. Snijd de broccoli in roosjes en de stengel in stukjes en laat deze gedurende 10 minuten koken in zout water, giet daarna af.

    Rooster de pijnboompitten een paar minuten in een koekenpan met antiaanbaklaag en schud ze regelmatig op zodat ze goudbruin kleuren. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd deze in reepjes. Snijd de plakken aubergine in vieren en breek de andijvie in stukjes.

    Garneer de aubergine met de oregano, de rode peper, de kappertjes, de pijnboompitten en de olijfolie van de tonijn en roer alles goed door elkaar zodat de smaken zich mooi kunnen mengen. Voeg de uitgelekte tonijn, de broccoli, de blokjes mozzarella en de andijvie toe en meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.

    Serveer meteen.

De favoriete recepten