Pasta met tonijn, verse ricotta en mediterraanse kruiden

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN
2 blikjes à 160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
350 g rigatoni of een andere soort korte pasta
200 g verse ricotta
een handvol verse peterselie, tijm en bieslook
de schil van een 1/2 sinaasappel
zout
vers gemalen peper

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

MSC Tonijn in Olijfolie

Ontdek meer

Bereidingswijze

    Laat de tonijn uitlekken en vang de olijfolie op. Verdeel de tonijn in stukken. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg zodra het water begint te borrelen zout toe. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    Rasp de schil van de sinaasappel, let erop dat je het witte gedeelte niet meeneemt. Hak de verse kruiden.

    Kruid in een mengkom de ricotta met een snufje zout, peper, een deel van de gehakte kruiden, een beetje olijfolie van de tonijn en wat van het kookwater van de pasta. Roer alles door elkaar tot er een zacht mengsel ontstaat.

    Giet de pasta af zodra deze gaar is en doe hem in de mengkom. Voeg de tonijn en de geraspte schil van de sinaasappel toe en roer goed om. Strooi bij het serveren de resterende kruiden over de pasta.

De favoriete recepten