Penne met tonijn, rode ui en rozemarijn

Ingrediënten

voor 4 personen
2 blikjes à 160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
350 g penne of een andere soort korte pasta
2 rode uien
2 kleine takjes rozemarijn
1 dl witte wijn
zout
vers gemalen peper

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Ontdek meer

Bereidingswijze

    1. Laat de tonijn uitlekken en vang de olijfolie op. Verdeel de tonijn in stukken. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg het zout toe zodra het water kookt. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    2. Snijd de uien in dikke plakken en bak ze goud bruin in een pan met de olijfolie van de tonijn. Voeg de wijn toe en laat deze tot de helft inkoken zodat de alcohol is verdampt. Voeg daarna de gehakte rozemarijn en een snuifje zout toe. Laat op een laag vuur nog even doorkoken en roer regelmatig om tot de uien zacht zijn.

    3. Neem de pan van het vuur en voeg de uitgelekte tonijn toe.

    4. Giet de pasta af en meng deze met de uien en de tonijn. Voeg wat vers gemalen peper toe. Smakelijk!

De favoriete recepten