Quiche van tonijn en prei

Ingrediënten

voor 4 personen
2 blikjes à 160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
1 rol bladerdeeg
2 stengels prei
2 eieren
200 ml verse room
50 g geraspte Parmezaanse kaas
50 g geraspte Emmentalerkaas
zout

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Ontdek meer

Bereidingswijze

    Laat de tonijn uitlekken en vang de olijfolie op. Verwarm de oven voor op 200 ° C. Leg het bladerdeeg in een bakblik van 24 cm en plooi de rand van het deeg mooi tegen de wand van de bakvorm. Duw de rand aan met een vork zodat deze aan de bakvorm kleeft. Maak een gaatje in het midden van het deeg en plaats de bakvorm in het midden van de oven gedurende 15 minuten op 200°C.

    Verwijder de toppen en de buitenste lagen van de prei. Snijd de prei in dunne plakjes en bak deze, in de olie van de tonijn, aan tot ze zacht is geworden. Voeg wat zout toe. Doe de prei in het voorgebakken bladerdeeg en voeg de goed uitgelekte stukjes tonijn toe.

    Klop de eieren met de room en de twee soorten kaas totdat een smeuïge saus ontstaat en giet deze over de prei.

    Bak de quiche in de oven af gedurende ongeveer 20 minuten of totdat het oppervlak mooi goudbruin kleurt. Haal de quiche daarna uit de oven.

    Laat de quiche afkoelen en serveer.

De favoriete recepten