Rilette van Makreelfilets Rio Mare met rucola en gesmolten tomaat

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN
2 blikjes Rio Mare Gegrilde Makreelfilets in Water
2 gesnipperde sjalotten
3 dl olijfolie
1 zakje Rucola
2 teentjes look
4 tomaten
2 el kappertjes
enkele druppels citroen
geroosterd brood

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Gegrilde Makreelfilets in Water

Ontdek meer

Bereidingswijze

    Doe de makreel in een kom en plet deze samen met 1 gesnipperde sjalot, enkele druppels citroen en wat gemalen zwarte peper.

    Mix de rucola, 1 teentje look en 2 dl olijfolie in een blender en voeg peper en zout toe tot je een groene, gladde saus krijgt. Neem enkele lepels saus bij de makreel tot je een rilette (een smeuïge pastei) krijgt.

    Hak de sjalot en de look fijn. Emondeer de tomaten (ontvellen, pellen en schillen), verwijder de pitten en snijd in kleine blokjes.

    Verwarm ongeveer 1dl olijfolie in een pan, stoof de look en sjalot glazig en voeg de tomaten toe. Laat even inkoken en voeg dan de kappertjes toe. Kruid met peper en zout.

    Serveer de rilette van makreel terug in de blikjes, lepel er de gesmolten tomaat bij en werk af met enkele blaadjes extra rucola

De favoriete recepten