Volkoren pasta met gegrilde makreel

Ingrediënten

320 g korte volkorenpasta (pennette, mezze maniche, tortiglioni...)
2 blikjes Rio Mare gegrilde makreelfilets in extra vergine olijfolie
1 kleine gemberwortel
1 teentje knoflook
7 gedroogde of in extra zuivere olijfolie ingelegde tomaten
60/70 g pijnboompitten
3 eetlepels broodkruimels (bij voorkeur volkoren)
Verse basilicum
5 eetlepels extra zuivere olijfolie

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Gegrilde Makreel in Olijfolie

Ontdek meer

Bereidingswijze

    BEREIDING

    Kook de pasta ‘al dente’. Rooster de pijnboompitten ondertussen in een antikleefpan en zet weg. Sauteer in dezelfde pan de in blokjes gesneden gember, knoflook en gedroogde tomaten met een eetlepel water en twee eetlepels extra zuivere olijfolie. Laat even sudderen, zet het vuur uit en voeg de afgekoelde, goed uitgelekte pasta toe. Zet de pan opnieuw op het vuur en voeg de uitgelekte makreel, de geroosterde broodkruimels en de resterende extra zuivere olijfolie toe. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en verse basilicum, en serveer onmiddellijk.

De favoriete recepten