MEER DAN 50 JAAR RIO MARE

Tonijn zo mals dat je het kunt snijden met een soepstengel

ONZE DOELEN

1965

Oprichting van Trinity Alimentari S.p.A., het huidige Bolton Alimentari S.p.A. Cermenate (Como) wordt gekozen als vestigingsplaats om te bouwen wat later de grootste tonijnverwerkende fabriek in Europa zal worden.

ONZE JAREN 60

Te midden van een economische hoogconjuctuur gaan de Italianen op zoek naar moderniteit en praktische oplossingen, ook aan tafel, maar zonder daarbij aan kwaliteit en smaak in te boeten. Rio Mare is hierbij een schot in de roos! Een eerste stap is het beroemde roze blikje, dat in de loop der jaren de onmiskenbare favoriet van de Italianen zal worden. Tonijn in olijfolie in blik wordt gelanceerd. Het product roept niet alleen de aroma’s van de zee op, maar is ook baanbrekend vanwege zijn malse maar tegelijk stevige textuur: zo mals dat je het met een soepstengel kunt snijden!

1970

Rio Mare wordt marktleider in Italië.

1978

Het eerste land buiten Italië waar Rio Mare wordt verkocht, is Griekenland.

ONZE JAREN 70

De kwalitatieve tonijn van Rio Mare krijgt een vaste plaats op de boodschappenlijstjes van gezinnen, in de voorraadkasten en in picknickmanden. In pasta of salades? Eigenlijk doet het er niet toe. Wat telt is de overheerlijke smaak, waar zowel kinderen als volwassenen dol op zijn. Rio Mare wordt de nummer één op de Italiaanse markt en begint ook in het buitenland naamsbekendheid te krijgen.

1986

De eerste reclamecampagne rond Rio Mare Insalatissime.

1987

De ‘Tonijn in olijfolie’-campagne met als titel “Mari Aperti” wordt de allerbekendste en meest wijdverbreid uitgezonden campagne.

ONZE JAREN 80

Rio Mare beantwoordt aan de behoefte om tonijn een nieuwe en andere smaak te geven. Rio Mare Tonijn in water en Rio Mare Tonijn in extra vergine (zuivere) olijfolie worden gelanceerd. Ook de Italiaanse levensstijl verandert: Italianen brengen steeds meer tijd buitenshuis door en steeds minder tijd in de keuken. Om de eentonigheid van steeds weer dezelfde klassieke gerechten tegen te gaan, lanceert Rio Mare de creatieve Insalatissime.

1992

Lancering van Rio Mare Zalmfilet.

1996

Lancering van Rio Mare Snack, waarvan de naam later werd veranderd in Rio Mare Paté.

ONZE JAREN 90

Slogan: vis is gezond. Boordevol nobele proteïnen en kleine hoeveelheden vet van uitstekende kwaliteit. Waar onder ook het kostbare Omega 3, dat overvloedig aanwezig is in zalm, makreel en tonijn. Met zijn nieuwe producten – Zalmfilets en Makreelfilets – komt Rio Mare tegemoet aan zowel levensgenieters als gezondheidsfanatici. Rio Mare Snack (nu Pâté) wordt gelanceerd, het eerste smeersel op basis van vis in een tube: een revolutie in de wereld van de snacks.

2000

De beroemde uitspraak “Voulez-vous Paté avec moi?” duikt op in de media en “Rio Mare Tonijnsteak” wordt op de markt gebracht. De smaak en de stevige textuur van deze tonijnsteak zijn het resultaat van een speciale methode waarbij onder druk wordt gekookt.

ONS NIEUWE MILLENIUM

Rio Mare lanceert:

SOO GOOD

So Good is de slogan die Kevin Costner verwelkomt, de nieuwe merkambassadeur van Rio Mare! In deze amusante game, die je rechtstreeks op onze website of op Facebook kunt spelen, wandel je door het prachtige Amalfi en kom je aan de hand van vragen en korte quizzen meer te weten over de films van de filmster.

2014

Hollywoodster en Oscarwinnaar Kevin Costner, die wereldberoemd is dankzij zijn onvergetelijke rollen, is het nieuwe internationale gezicht van Rio Mare. Kevin Costner speelt zichzelf, een buitenlandse beroemdheid die naar Amalfi is verhuisd, waar de plaatselijke bewoners niet weten wat hen overkomt. Bij zijn terugkeer naar het echte leven ontdekt hij wat echt belangrijk is: het plezier om tijd door te brengen met vrienden en liefde voor de zee en wat deze te bieden heeft. Rio Mare producten zijn de ideale metgezellen om feestjes in het gezelschap van vrienden te organiseren.

VANDAAG

Alessandro Gassmann, een van de populairste en bekendste acteurs van Italië, is het nieuwe gezicht van Rio Mare. De Rio Mare-campagne is een hulde aan de overbekende smaak en kwaliteit van Rio Mare-producten. Rio Mare, buonissimo!

ONZE NIEUWE AMBASSADEUR

Alessandro Gassmann, een van de populairste en bekendste acteurs van Italië, is het nieuwe gezicht van Rio Mare. De campagne waarin hij een hoofdrol speelt, is een hulde aan de overbekende smaak en kwaliteit van Rio Mare-producten, de ultieme must haves op Italiaanse tafels van de afgelopen 50 jaar en zowel in binnen- als buitenland een uiting van gezonde voedingsgewoonten voor het hele gezin. De indrukwekkende Amalfikust als filmdecor, met zijn kristalheldere water en zijn eenvoudige authentieke levensstijl, brengt het beeld van de Rio Mare-wereld perfect over.