Crostini van roggebrood met gegrilde makreel en guacomole


Ingrediënten
8 sneden meergranenbrood (voorgesneden in de bakkerij)
1 blikje Rio Mare gegrilde makreelfilets in extra vergine olijfolie
2 limoenen (sap en schil)
1 rijpe avocado
7/8 Datterini-tomaten
3 eetlepels extra zuivere olijfolie
Enkele druppels tabasco
Zwarte peper
Stampa Ricetta

Bereidingswijze
Rooster de broodsneden. Schil vervolgens de avocado en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in een mengkom, stamp fijn met een vork en voeg de tabasco, het limoensap en de extra zuivere olijfolie toe. Zodra de saus glad en gelijkmatig is, voegt u de in stukjes gesneden Datterini-tomaten toe en roert u alles door elkaar tot u een soort van guacamolesaus verkrijgt. Schep een beetje saus op elke snede geroosterd brood, leg er makreel op (verdeel de makreel met uw vingers in stukken), breng op smaak met zwarte peper en garneer vervolgens met de limoenschil.