Focaccia belegd met tonijn, gestoofde cherrytomaten en gegrilde courgette

Ingrediënten

voor 4 porties
1 ronde of vierkante focaccia van middelgrote dikte of meerdere kleine focaccia’s
2 blikjes x 120 g Rio Mare tonijn in olijfolie
100 g Datterino cherrytomaten
100 g gegrilde courgette
200 g mozzarella
30 g olijfolie extra vierge
1 teen knoflook
een snufje oregano
zout en peper naar smaak

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

MSC Tonijn in Olijfolie

Ontdek meer

Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de cherrytomaten, fruit de platgedrukte teen knoflook met de olijfolie in een kleine bakpan met antiaanbaklaag en voeg de cherrytomaten toe zodra de knoflook goudbruin begint te kleuren. Breng op smaak met zout, peper en een snufje oregano en stoof 6 minuten op hoog vuur. Verwijder de knoflook.

    2. Snijd de focaccia horizontaal doormidden en beleg met de plakjes mozzarella, de tomaten met hun kookvocht, de courgette en de stukjes tonijn.

    3. Bak de focaccia binnen maximaal 5 minuten krokant in de oven totdat de mozzarella licht gesmolten is. Snijd in stukken en dien warm op.

De favoriete recepten