“Lasagna Siciliana” met tonijn en ricotta


Ingrediënten
2 blikje à 160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
250 g lasagnebladen
4 courgettes
4 rijpe tomaten
1 kleine rode ui
300 g ricotta
75 g geraspte Parmezaanse kaas
500 ml bechamelsaus
basilicumblaadjes
zout
Stampa Ricetta

Bereidingswijze
Laat de tonijn uitlekken en vang de olijfolie op. Verdeel de tonijn in stukken. Verwarm de oven voor op 180°.
Snijd de courgettes en de ui fijn en verdeel de tomaten in plakjes.
Verwarm 30 ml olijfolie van de tonijn en fruit hierin de courgettes en de ui. Voeg zout naar smaak toe.
Meng de ricotta met het courgette-uimengsel en roer door de bechamelsaus 50 gram van de Parmezaanse kaas.
Kijk op de verpakking van de lasagnebladen of deze eerst voorgekookt moeten worden. Beleg vervolgens de bodem van een ingevette ovenschaal met lasagnebladen en schep er wat van de bechamelsaus en van het courgette-uimengsel op. Leg hier een paar plakjes tomaat, de tonijn en basilicumblaadjes op en sluit af met lasagneblad. Herhaal deze laagjes en zorg dat de bovenste uit een dun laagje bechamelsaus bestaat. Strooi daarover de rest van de Parmezaanse kaas.
Zet de lasagne 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.