Macaroni met tonijn, tomaat en mozzarella


Ingrediënten
2 blikjes à 160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
350 g macaroni
200 g mozzarella
30 g geraspte Parmezaanse kaas
1 dl verse room
100 g geplette tomaten
1 teentje knoflook
een snufje oregano
enkele blaadjes
basilicum
zout
Stampa Ricetta

Bereidingswijze
BEREIDINGSWIJZE
Laat de tonijn uitlekken en vang de olijfolie op. Verdeel de tonijn in stukken. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg zodra het water begint te borrelen zout toe. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de mozzarella in kleine blokjes en hak de basilicum en knoflook fijn. Bak de knoflook in een pan met antiaanbaklaag licht aan. voeg de tomaat toe en laat enkele minuten garen. Voeg daarna wat zout, de uitgelekte pasta (al dente) en enkele eetlepels van het kookvocht van de pasta toe.
Voeg de mozzarella, de room, de uitgelekte tonijn, de Parmezaanse kaas, een snufje oregano en wat basilicum toe. Roer het mengel op heet vuur om totdat het mooi aan elkaar kleeft. Serveer direct.