Panzerotti met tonijn, scamorza en gedroogde tomaten

Ingrediënten

VOOR 4 PORTIES
500 g pastadeeg
1 blikje Rio Mare Tonijn in Olijfolie 160 g
120 g gerookte Scamorza
6 gedroogde tomaten in olie
een klein bosje basilicum
1 l arachideolie
peper naar smaak

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Pole&Line Tonijn in Olijfolie

Ontdek meer

Bereidingswijze

    Rol het brooddeeg uit tot een dikte van ongeveer 2 mm. Snijd het deeg met een glas of een kopje in rondjes van 8 cm doorsnee. Dek de rondjes af met een schone theedoek en laat 20 minuten rijzen.

    Hak de gerookte Scamorza grof, terwijl het deeg rust. Doe de Scamorza in een kom met de uitgelekte, gesnipperde tonijn, de in kleine stukjes gesneden gedroogde tomaten en de gehakte basilicum. Breng op smaak met wat peper.

    Rol de rondjes opnieuw uit tot ze groter zijn. Schep 1 grote lepel vulling op elk rondje en vouw om tot een halve maan. Sluit de randen door deze samen te drukken en nog eens aan te drukken met een vork.

    Frituur de panzerotti in kokende olie tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer als ze nog gloeiend heet zijn.

De favoriete recepten