Salade van granen met tonijn en groenten


Ingrediënten
2 blikjes à 160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
200 g gerst
200 g gort korrels
2 courgettes
2 wortelen
1 gele paprika
1 tomaat
een paar blaadjes basilicum
zout
Stampa Ricetta

Bereidingswijze
Laat de tonijn uitlekken en vang de olijfolie op. Verdeel de tonijn in stukken.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg zodra het water begint te borrelen zout toe. Kook de gerst en gort korrels gedurende 15 minuten met de deksel op de pan. Giet de granen daarna af en doe ze in een kom.
Snijd de courgettes, de wortelen en de paprika in blokjes en roerbak ze in een pan met wat olijfolie van de tonijn, voeg een snufje zout toe. Snijd de tomaten in blokjes en hak de basilicum fijn.
Voeg de gebakken groenten en de uitgelekte tonijn bij de granen en voeg vervolgens de tomaten en basilicum toe. Roer alles voorzichtig door en serveer.