Product traceerbaarheid

Ontdek de oorsprong van uw tonijn

Producttraceerbaarheid, een transparante verbintenis.

Er gaat een verhaal schuil achter de tonijn die de tafels van miljoenen consumenten bereikt, zowel in Italië als daarbuiten. Een echte biografie, van de oorsprong van de vis tot het ogenblik waarop hij de toonbanken van grootwinkelbedrijven bereikt.

Deze biografie is op elk blikje ‘geschreven’, zodat de consument op de hoogte is van het ogenblik waarop de vis werd gevangen en het ogenblik waarop hij werd verwerkt, ingeblikt en gesteriliseerd. We houden onze tonijn steeds ‘in het oog’. Op de trawlers, in de fabriek, in de laboratoria die allerhande tests en analyses op het product uitvoeren … de tonijn heeft steeds een label met zijn naam, voornaam en adres: zo weten we uit welke oceaan de tonijn is opgevist, met welke trawler hij is vervoerd, in welk lot hij in de fabriek is aangekomen en verwerkt, in welk blikje de tonijn terechtkomt en in welk karton dat blikje zat.

Bij gebreken in een specimen stelt deze traceerbaarheid ons in staat om aan de hand van dezelfde procedure andere gelijkaardige gebreken op te sporen en het probleem op te lossen. Het stelt ons eveneens in staat om op elk moment de kwaliteit van het werk te beoordelen dat werd uitgevoerd door een leverancier in de productieketen.

Dankzij deze onlineservice kunt u, door enkele snelle stappen te volgen, om informatie vragen over de oorsprong van de vis die wordt gebruikt in elk Rio Mare-blikje, vanaf 1 januari 2010.  Om een verzoek in te dienen, is het belangrijk dat u het blikje bij de hand heeft, zodat u over de noodzakelijke gegevens beschikt om de oorsprong van het gekochte product te traceren. U zult binnen de 24/48 werkuren een antwoord ontvangen.

Stel vragen, wij geven u de antwoorden.

Onze experts zullen u onmiddellijk antwoorden: uw vraag wordt gevolgd door ons antwoord.

Schrijf voor informatie naar: qualitaresponsabile@boltonalimentari.it

WAAR KOMT DE TONIJN VANDAAN

Onze verbintenis: producttraceerbaarheid.

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe de tonijn die op uw bord ligt, aan land is geraakt? Met Rio Mare is dat helemaal duidelijk, omdat u de geschiedenis van het blikje kunt traceren: de soort, het gebied, de gebruikte vismethode en de naam van de boot die de vis heeft gevangen. Het product dat op uw tafel terechtkomt, heeft altijd een naam, een familienaam en een adres!