Caserecce met makreelfilet, mozzarella en citroenrasp

Ingrediënten

VOOR 4 PORTIES
400 g caserecce (korte pasta, opengesneden rolletjes)
Rio Mare Gegrilde Makreel in Olijfolie a 120g
200 g mozzarella (fiordilatte)
1 verse lente-ui
1 citroen
een paar muntblaadjes
een bosje basilicum
rozemarijnbloempjes ter versiering

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Gegrilde Makreel in Olijfolie

Ontdek meer

Bereidingswijze

    Maak een vinaigrette met een paar eetlepels olie, een beetje zout, wat zwarte peper, de gehakte kruiden en geraspte citroenschil. Kook de pasta in gezouten, kokend water tot deze “al dente” is, giet de pasta af en spoel onder koud water af om het kookproces te stoppen en maak dan aan met de vinaigrette. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en laat ze in een vergiet uitlekken. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de ui aan. Voeg de makreel, in kleine stukjes gesneden, toe, draai het vuur uit en laat afkoelen. Voeg de mozzarella en de makreel toe aan de pasta, goed mengen en voeg nog wat olie, zout en peper toe. MISE EN PLACE:

    Serveer de pasta in pastaborden gegarneerd met de steel van de gehakte lente-ui, de rozemarijnbloempjes, peper, citroenrasp, basilicum en muntblaadjes.

De favoriete recepten