Tonijnsaus

Ingrediënten

voor 4 porties
2 blikjes x 120 g Rio Mare tonijn in olijfolie
4 ansjovisfilets in olie
1 eetlepel kappertjes in azijn
1 ei
180 ml olijfolie
1 eetlepel citroensap
zout naar smaak

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Tonijn in Olijfolie MSC

Ontdek meer

Bereidingswijze

    • Maak de mayonaise met alleen de eidooier. Voeg bij gebruik van een keukenmachine echter ook het eiwit toe voor een stabieler resultaat.

    • Doe het ei met een snufje zout in de keukenmachine. Voeg een paar druppels olijfolie toe, zet de keukenmachine aan en giet de rest van de olijfolie er langzaam bij totdat de mayonaise dikker wordt. Dit neemt minder dan één minuut in beslag. Voeg het citroensap toe. Weinig tijd? Gebruik 200 g kant-en-klare mayonaise.

    • Voeg zodra de mayonaise klaar is de goed uitgelekte tonijn, kappertjes en ansjovisfilets toe en mix het geheel tot een gladde, romige saus.

    • De tonijnsaus is heerlijk op brood of met tomaten, hardgekookte eieren of groente. Voeg enkele lepels van de koude bouillon toe waarin het vlees is gekookt om de saus dunner te maken en te gebruiken voor 'vitello tonnato'.

De favoriete recepten