Crostini met tonijn en homemade hummus

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN:
1 blik Rio Mare tonijn in olijfolie à 160g
200g kikkererwten
200g stokbrood
1 teentje knoflook
1 citroen
Een paar takjes verse peterselie
Een paar blaadjes basilicum
Een paar takjes verse rozemarijn
Een paar takjes verse tijm
Scheutje olijfolie extra vierge
Zeezout & zwarte peper naar smaak

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Tonijn in Olijfolie Pole & Line

Ontdek meer

Bereidingswijze

    Doe de kikkererwten (uitgelekt) in een kom en voeg daar de knoflook, rozemarijn, peterselie, een halve uitgeperste citroen, 2 theelepels olijfolie en wat peper en zout aan toe. Pureer met de staafmixer tot er een gladde en smeuïge massa ontstaat

    Rasp de andere helft van de citroen en hak de basilicum fijn. Meng met de tonijn

    Snijd het stokbrood en gril de stukjes brood in een grillpan. Besprenkel ze met olijfolie en peper en zout

    Smeer op iedere stukje brood een stevig laag van de zelfgemaakte hummus en schep daar bovenop het tonijnmengsel. Garneer met wat tijm en serveer

De favoriete recepten