Gevulde courgette met tonijn
Ingrediënten
6 middelgrote, gelijkmatig gevormde courgettes
2 blikken Rio Mare Tonijn Flavoured Peperoncino a 130g
1 gele middelgrote ui
50 g geraspte Parmezaanse kaas
klein bosje peterselie
40 g extra vergine olijfolie
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Kook de courgette in zijn geheel in gezouten water, reken ongeveer 12 minuten vanaf het moment dat het water begint te koken. Verwijder de uiteinden en snijd ze in de lengte doormidden. Schep het vruchtvlees en de zaadjes eruit met een theelepel en prak ze fijn.
Fruit de gesnipperde ui in een kleine koekenpan met de olijfolie goudbruin. Voeg het courgettevlees toe, laat de smaken een paar minuten intrekken en haal het dan van het vuur. Prak het vruchtvlees voorzichtig met een vork, voeg de uitgelekte, in stukjes gesneden tonijn, peterselie en geraspte Parmezaanse kaas toe en meng goed.
Vul de courgetteschelpen met het mengsel en bak de gratin in een hete oven ongeveer tien minuten.