Macaroni met tonijn, broccoli, provolonekaas en olijven

Ingrediënten

voor 4 porties
2 blikjes x 80 g Rio Mare tonijn met hete chilipeper uit Calabrië
350 g macaroni
500 g broccoli
1 ui
1 teen knoflook
30 g zwarte olijven zonder pit
20 g pijnboompitten
20 g rozijnen
40 g gerijpte provolonekaas
40 g olijfolie extra vierge
zout naar smaak

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Flavoured Tonijn Peperoncino

Ontdek meer

Bereidingswijze

    1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg zout toe. Week de rozijnen in lauwwarm water tot ze zacht zijn.

    2. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in blokjes. Doe de broccoli in de pan met kokend water en laat circa 10 minuten garen. Haal de broccoli met een schuimspaan uit de pan en houd apart. Kook de pasta in het kookvocht van de broccoli.

    3. Fruit, terwijl de pasta kookt, de fijngesneden teen knoflook met olijfolie in een grote bakpan. Voeg de gesnipperde ui, olijven, pijnboompitten en de geweekte rozijnen toe. Bak kort, voeg de broccoli toe en bak enkele minuten op hoog vuur totdat alle smaken zijn opgenomen. Voeg de gare, uitgelekte pasta toe. Rasp de provolonekaas grof en strooi over de pasta. Schep goed door elkaar en dien op.

De favoriete recepten