Orecchiette met rapini (broccoletti) en tonijn met hete chilipeper uit Calabrië

Ingrediënten

voor 4 porties
350 g orecchiette of een pasta naar keuze
2 blikken Rio Mare Flavoured Tonijn Peperoncino 130g
800 g rapini
100 g zoete cherrytomaten
2 sneetjes oud brood
50 g olijfolie extra vierge
1 teen knoflook
zout naar smaak

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Flavoured Tonijn Peperoncino

Ontdek meer

Bereidingswijze

    1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Verwijder de jonge blaadjes en roosjes van de rapini. Verdeel het oude brood in grove kruimels en halveer de cherrytomaten.

    2. Fruit de platgedrukte teen knoflook in 30 g olijfolie. Doe de rapini in de pan met kokend water en laat 5 minuten garen. Giet de rapini af met een schuimspaan, bewaar het water, en doe de rapini bij de olie en knoflook in de bakpan. Voeg de cherrytomaten toe en laat twee minuten koken tot de smaken zijn opgenomen. Haal van het vuur.

    3. Breng het water waar de rapini in is gekookt aan de kook en voeg de orecchiette toe. Rooster, terwijl de orecchiette kookt, de broodkruimels goudbruin met de resterende olie in een bakpan met antiaanbaklaag.

    4. Plaats de pan met de rapini op middelhoog vuur en voeg de orecchiette toe met een scheutje kookvocht. Voeg de tonijn met hete chilipeper uit Calabrië toe en roer twee minuten door elkaar totdat alles goed is gemengd. Draai het vuur uit, verwijder de knoflook, strooi de geroosterde broodkruimels erover en dien op.

De favoriete recepten