Panzanella met tonijn
Ingrediënten
2 blikken Rio Mare tonijn in water à 160g
Een oud hard broodje
2 tomaten
1 witte ui
4 radijsjes
1 stengel bleekselderij
1 handje basilicum blaadjes
2 theelepels rode wijn azijn
Scheutje olijfolie extra vierge
Zout en peper naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Panzanella – oftewel broodsalade – is een typisch gerecht uit de Italiaanse keuken, en bedoeld om restjes oud brood op te maken. Gebruik focaccia, ciabatta of een ander hard broodje. Als het maar oud is, want dan zuigt het lekker alle smaken op.
Snijd de tomaten, ui, radijsjes en selderij en meng in een grote kom. Voeg de basilicumblaadjes toe, maar houd enkelen apart voor de garnering
Snijd het brood in plakken en leg het in een kom met koud water. Wanneer de plakken brood doorweekt zijn, haal je ze uit de kom en knijp je het overtollige vocht eruit. Breek in kleine stukjes
Voeg het brood toe aan de groente mix en meng door elkaar. Besprenkel met rode wijn azijn en olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng goed door elkaar
Laat de tonijn uitlekken en meng met de rest. Serveer in een grote schaal op tafel