Pokè bowl met tonijn

Ingrediënten

voor 4 porties
240 g Rio Mare Tonijn in Water
150 g witte rijst
1 lente-ui
1 rijpe mango
100 g bevroren edamamebonen
2 komkommers
3 wortelen
2 limoenen
een stukje verse gember
1 eetlepel sesamzaadjes
50 g olijfolie extra vierge
20 g sojasaus
zout naar smaak

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Tonijn in Water

Ontdek meer

Bereidingswijze

    1. Breng een pan met gezouten water aan de kook, voeg de rijst toe, kook gaar en giet af. Doe de rijst in een kom, maak aan met 30 g olijfolie en meng voorzichtig door elkaar. Rooster de sesamzaadjes in een kleine bakpan.

    2. Snijd het witte deel en een klein deel van het groen van de lente-ui fijn en snijd het vruchtvlees van de mango in stukjes.

    3. Snijd de komkommer en de wortelen in reepjes met een dunschiller. Rasp de limoenzest en de geschilde gember.

    4. Doe de mango, lente-ui en de edamamebonen bij elkaar in een kom. Breng op smaak met gember, limoenzest, limoensap, de resterende olijfolie, de sojasaus en meng voorzichtig door elkaar.

    5. Schep de rijst en de op smaak gebrachte ingrediënten in aparte kommen. Voeg de tonijn en de in dunne reepjes gesneden groente toe. Garneer met de sesamzaadjes en een scheutje limoensap.

De favoriete recepten