Rigatoni met courgette, tonijn en basilicum

Ingrediënten

voor 4 porties
160g Rio Mare Tonijn in Olijfolie
350g Rigatoni of andere korte pasta
2 courgettes
20g pijnboompitten, geroosterd
1 teentje knoflook
Handje basilicum
40g olijfolie extra vergine
Zout en peter naar smaak

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Tonijn in Olijfolie MSC

Ontdek meer

Bereidingswijze

    Breng een pan water aan de kook en voeg zout toe als het water het kookpunt heeft bereikt. Kook de pasta ‘al dente’ en giet daarna af, terwijl je een scheutje kookvocht opvangt.

    Was de courgette en snijd in plakjes.

    Druk de ongepelde teen knoflook plat met het lemmet van een mes voor een subtielere smaak en fruit de knoflook met olijfolie in een bakpan.

    Voeg de courgette toe aan de bakpan met de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Bak en roer regelmatig totdat de courgette goudbruin van kleur is.

    Rooster ondertussen de pijnboompitten in een bakpan, voor een paar minuten.

    Haal de knoflook eruit en voeg de gekookte pasta toe aan de courgette. Roer door en voeg ook het scheutje kookvocht toe.

    Voeg de tonijn in olijfolie toe en roer lekker door.

    Serveer in diepe borden en garneer met wat blaadjes basilicum en de pijnboompitten.

De favoriete recepten