Tarte flambè of Elzasser taart met tonijn en ui

Ingrediënten

voor 4 porties
250 g bloem
150 ml lauwwarm water
2 blikjes x 160 g Rio Mare tonijn in olijfolie
1 witte ui
200 g sour cream
100 g roomkaas
50 ml olijfolie
zout en peper naar smaak

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

MSC Tonijn in Olijfolie

Ontdek meer

Bereidingswijze

    1. Doe bloem, zout en olie in een middelgrote kom bij elkaar. Roer het water geleidelijk aan met een vork door de bloem tot er een deeg ontstaat. Voeg wat bloem toe als het deeg plakkerig aanvoelt.

    2. Kneed het deeg totdat het soepel is. Rol het deeg uit tot een zeer dunne plak. Bekleed twee bakplaten met aluminiumfolie en schuif het deeg op de bakplaten.

    3. Verwarm de oven voor op 240°C. Snijd de ui in dunne plakken, meng de sour cream en roomkaas in een kom en breng op smaak met een snufje zout en een royale hoeveelheid peper.

    4. Verdeel het romige mengsel over het deeg, beleg gelijkmatig met uien en bak ongeveer 10 minuten in de oven. Strooi twee minuten voordat de taart klaar is, de stukjes tonijn over de bovenkant en bak de taart af.

De favoriete recepten