Tonijn met groene asperges, sinaasappel en amandelen

Ingrediënten

VOOR 4 PORTIES
2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie 160 g
2 eieren
800 g groene asperges
1 sinaasappel
1 kleine rode ui
40 g extra vergine olijfolie
20 g gepelde amandelen
zout en peper naar smaak

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

MSC Tonijn in Olijfolie

Ontdek meer

Bereidingswijze

    Maak de asperges schoon en verwijder de houtige onderkant. Kook ongeveer 20 minuten in een pan met gezouten kokend water. Kook de eieren in een kleine pan met water gedurende acht minuten, gerekend vanaf het moment dat het water begint te koken.

    Snijd een paar reepjes schil van de sinaasappel en verwijder het witte gedeelte. Schil de sinaasappel en verdeel in stukjes.

    Hak de amandelen grof, pel de hardgekookte eieren en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de ui fijn.

    Snijd de asperges in de lengte doormidden en verdeel over vier afzonderlijke borden. Leg de uitgelekte, gesnipperde tonijn erop en voeg de sinaasappel, de hardgekookte eieren en de gesneden uien toe. Garneer met de amandelen en de reepjes sinaasappelschil, besprenkel met olie en bestrooi met een royale hoeveelheid zwarte peper.

De favoriete recepten