Tonijnquiche

Ingrediënten

voor 4 porties
1 pakje kant-en-klaar rond bladerdeeg
2 blikjes x 80 g Rio Mare tonijn in olijfolie
150 g geraspte Emmentaler
40 g geraspte Parmezaan
100 ml verse room
3 eieren –
1 takje peterselie

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Tonijn in Olijfolie MSC

Ontdek meer

Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200°C; bekleed een bakblik met een doorsnede van 24 cm met aluminiumfolie. Plaats het deeg voorzichtig in het bakblik. Druk stevig aan bij de zijkanten en gebruik een vork om de bodem in te prikken. Bak ongeveer 15 minuten totdat het deeg droog is maar niet bruin.

    2. Doe de eieren en de room in een kom en roer alles goed door elkaar. Voeg de uitgelekte stukjes tonijn, kaas en gehakte peterselie toe. Roer nogmaals door elkaar en giet het mengsel over het half gebakken deeg. Plaats het bakblik weer in de oven totdat de bovenkant goudkleurig is en goed is gerezen. De quiche kan warm of op kamertemperatuur worden gegeten.

De favoriete recepten