Vis in het mediterrane dieet

Goede voeding speelt, samen met een actieve levensstijl, een fundamentele rol bij het voorkomen van een aantal ziekten, die tegenwoordig heel gewoon zijn, de zogenaamde “welvaartsziekten” en kan worden geïllustreerd aan de hand van de voeding pyramide.

Voedingsmiddelen zoals granen, fruit, groenten, olijfolie, zuivelproducten en yoghurt vormen de basis van een gezond voedingspatroon en moeten dagelijks of zelfs twee keer per dag worden geconsumeerd.

Het voedsel in het centrale gedeelte van de pyramide (wit vlees, peulvruchten, verse kaas en vis) moet twee of meer keer per week worden gegeten. Ten slotte vinden we bovenaan de piramide rood vlees en snoepgoed dat eens per week geconsumeerd moet worden.

Vis speelt een fundamentele rol in het mediterrane dieet. Wetenschappelijk bewijs toont aan dat het eten van vis, in juiste hoeveelheid geconsumeerd in een uitgebalanceerd dieet, kan helpen gezond te blijven.

In feite levert vis (zowel vers als geconserveerd) waardevolle voedingsstoffen op, zoals eiwitten, minerale zouten en omega-3-zuren.

Dit is de reden waarom de Nieuwe Piramide van het Duurzame Mediterrane Dieet, voorgesteld door IFMeD, aanbeveelt om minstens 2 porties vis per week te eten.

Voedsel pyramide Mediterraans dieet

Vis in het mediterrane dieet

Juiste voeding, gecombineerd met een actieve levensstijl, speelt een essentiële rol bij de preventie van talrijke ziektebeelden, vaak aangeduid als ‘leefstijlziekten’.

Ontdek meer

Kostbare
grondstoffen

Dankzij zijn eiwitrijke inhoud geeft een portie 100 g portie gedraineerde tonijn, volwassenen ongeveer een tiende deel van hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën.

Ontdek meer

Voor gezonde en sterke kinderen!

Vis is een essentieel levensmiddel voor iedereen, vooral voor kinderen! Rio Mare Tonijn is een praktische, gezonde manier om vis aan de voeding van kinderen toe te voegen.

Ontdek meer

Welzijn met maar enkele calorieën

Rio Mare-producten zijn lichter en voedzamer dan veel voedingsmiddelen die vaak op onze tafel te vinden zijn: we hebben ze vergeleken om u smakelijke alternatieven aan te bieden.

Ontdek meer