Het beste broodje van Nederland

Ingrediënten

Voor 1 broodje:

  • 1 briochebol
  • 1,5 el Kewpie mayonaise
  • 1/2 tl misopasta
  • 1/2 blik Rio Mare tonijn in olijfolie
  • 1/2 tl sriracha
  • 3 takjes dille
  • 2 kleine augurken
  • 1/4 komkommer
  • Scheutje limoensap
  • 1 tl zwarte sesamzaadjes
  • 1/2 lente-ui

 

Gebruikt product

 

Tonijn in Olijfolie MSC

 


 

 

Bereidingswijze

 

1. Meng de mayonaise en misopasta door elkaar. Proef eerst en voeg indien nodig extra misopasta toe. Roer alle klontjes er goed uit.

2. Snijd de lente-ui en augurken in dunne ringen. Snijd de dille fijn. Meng in een kommetje de tonijn met lente-ui, augurk, dille en sriracha.

3. Schaaf met een kaasschaaf linten van de komkommer. Dep droog met keukenpapier en breng op smaak met limoensap.

4. Snijd de briochebol open. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en rooster de brioche aan de gesneden kant goudbruin.

5. Besmeer beide kanten van de getoaste briochebol met misomayonaise. Leg de komkommerlinten en tonijnsalade op de onderste helft. Garneer met sesamzaad en doe de bovenkant van het broodje erop.