Rigatoni met tonijn met citroen en zwarte peper en courgette

Ingrediënten

voor 4 porties
350 g rigatoni of een andere korte pasta
3 blikjes x 80 g Rio Mare tonijn met citroen en zwarte peper
700 g courgette
1 teen knoflook
80 g olijfolie extra vierge
een grote handvol verse basilicumblaadjes
zout naar smaak

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Flavoured Tonijn Limone e Pepe Nero

Ontdek meer

Bereidingswijze

    1. Breng een pan met water aan de kook en voeg zout toe als het water het kookpunt heeft bereikt.

    2. Was de courgette, snijd in de lengte doormidden en snijd in dunne plakjes.

    3. Druk de ongepelde teen knoflook plat met het lemmet van een mes voor een subtielere smaak en fruit de knoflook met olijfolie in een bakpan.

    4. Voeg de courgette toe aan de gefruite knoflook en breng op smaak met een snufje zout. Bak en roer regelmatig totdat de courgette goudbruin van kleur is.

    5. Doe de pasta in het kokende water en kook 'al dente', giet daarna af.

    6. Doe de tonijn bij de courgette, meng met de afgegoten pasta en laat stoven totdat de pasta de saus heeft opgenomen.

    7. Garneer met verse basilicumblaadjes en dien op.

De favoriete recepten